Prefab tribunebouw

Duurzaam maatwerk in een kort tijdsbestek

Hoeveel manieren kent u om een tribune te laten bouwen? Als het gaat om professionele tribunebouw, zijn de mogelijkheden meestal beperkt tot staal of beton. Maar waarom niet kiezen voor de schoonheid, de duurzaamheid en het gemak van hout?

Een snelbouw houten tribune brengt veel voordelen met zich mee. Om te beginnen boekt u met deze vorm van tribunebouw een enorme tijdswinst ten opzichte van de traditionele bouwmethodes. Zo hoeft hout, in tegenstelling tot beton, niet eerst uit te harden alvorens u de tribune in gebruik kunt nemen: de prefab onderdelen worden als casco geplaatst, u laat de tribune bekleden en vervolgens is deze onmiddellijk klaar voor gebruik!

Prefab tribune klaar voor gebruik

De werkwijze van Bosch Tribune

prefab-tribunebouw-bosch-tribune-03Laat u een bioscoop, cultuurgebouw of sporthal bouwen? Wij kunnen voor u de optimale tribune ontwerpen. Dit kan al voor aanvang bouw, met behulp van de tekeningen van de architect én uw wensen met betrekking tot (onder andere) de gewenste hoeveelheid stoelen, de optrede en de aantrede van de trappen.

Dit ontwerp verwerken wij vervolgens tot een 3D-tekening, waarmee we opnieuw bij u aan tafel verschijnen. Staan alle puntjes op de i en de door u gewenste tribune op papier? Dan gaan wij aan het werk om uw houten maatwerk tribune te realiseren!

Hierbij maken wij gebruik van lange gelamineerde liggers. Deze worden in huis gefabriceerd, zodat u 100% garantie heeft dat deze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Met behulp van een geautomatiseerde bovenfrees frezen wij de liggers vervolgens volledig op maat. Wordt de tribune geplaatst op een gelijke vloer? Met behulp van houten staanders zorgen wij ervoor, dat iedereen op de tribune geniet van optimale visuele en auditieve effecten. Bij plaatsing op een aflopende vloer kunnen de houten staanders uiteraard achterwege blijven.

prefab-tribunebouw-bosch-tribune-02

Tribune geplaatst op een gelijke vloer

prefab-tribunebouw-bosch-tribune-01

Geplaatst op een aflopende vloer

Uiteraard is zo’n grootschalige tribune niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. Maar omdat wij reeds vroeg in de bouwfase aan de slag kunnen met het ontwerp, hoeft u na oplevering door de aannemer niet lang te wachten: met deze vorm van snelbouw is het grootste gedeelte van het werk al klaar op het moment dat de aannemer de bioscoop, het cultuurgebouw of de sporthal kaal oplevert. Zo kunt u na 3 dagen tot maximaal een week na oplevering uw prefab tribune in gebruik nemen.

Tribunebouw voor iedereen die wel wat tijdswinst kan gebruiken

Deze duurzame vorm van prefab tribunebouw is geschikt voor iedereen die wel wat tijdswinst kan gebruiken. De snelbouw tribunes zijn geschikt voor tal van doeleinden, denkt u bijvoorbeeld aan het gebruik in:

  • raadzalen
  • collegebouwen
  • sporthallen
  • universiteiten
  • bioscopen
  • cultuurgebouwen (zoals bijvoorbeeld een concertgebouw)

Vanwege het feit dat al onze tribunes van hout zijn, beperken wij ons echter tot overdekte tribunebouw.

De voordelen van Bosch Tribune

Onze vorm van tribunebouw kent meerdere voordelen ten opzichte van de traditionele manieren om tribunes te bouwen. Zo zorgt het gebruik van prefab elementen ervoor dat uw tribune reeds tot in de puntjes gefabriceerd kan worden, nog voordat de ruimte waarin deze komt te staan gereed is. Zodra de zaal kaal is opgeleverd, kunnen onze tribunebouwers aan de slag. Staat de tribune eenmaal op z’n plek, dan hoeft u deze alleen nog maar te laten bekleden en u bent direct klaar om uw publiek te verwelkomen!

prefab_tribune_cinemec_nijmegen

En besluit u onverhoopt om de tribune te laten vernieuwen of misschien zelfs volledig te verwijderen? Juist onze houten constructie zorgt ervoor dat de tribune eenvoudig kan worden gedemonteerd. Zo blijft uw zaal altijd volledig up-to-date, tegen lagere kosten. Heeft u meerdere zalen waarin u tribunes wilt laten plaatsen? Dan bespaart u nóg meer op de bouwkosten, omdat u het 3D-ontwerp immers slechts eenmaal hoeft te laten maken.